• Applådtack under Ljudvågor

• Ljudvågor repetition
    Konsertförberedelser

Tonsättarnas hus

Vi finns mitt i Visbys hamn

• Musikkonservatoriet Falun
    Samarbeten

Elever från Musikkonservatoriet Falun spelar musik av Sol Andersson

• Ljufvågor 2015
    Visby 12-16 maj 2015

www.ljudvågor.se

Välkommen till ”Tonis”!

Drygt 90 % av våra studenter som söker sig vidare till någon av musikhögskolornas kompositionsutbildningar blir antagna. Vad kan det bero på?

Vi på Gotlands tonsättarskola, eller ”Tonis” som skolan kallas bland studenter och ortsbor, tror att svaret ligger i det unika utbildningskoncept som blivit vårt signum – en individfokuserad förberedande kompositionsutbildning där learning-by-doing utvecklar studenterna konstnärligt och hantverksmässigt. Varje läsårs komponerande leder fram till den egenproducerade festivalen Ljudvågor där ett 50-tal verk uruppförs av professionella ensembler och orkestrar.

Förkunskaperna varierar - till vår 2-åriga kompositionslinje söker sig de som redan har siktet inställt på tonsättaryrket liksom de som skriver egen musik och vill utvecklas. Somliga kan notation och harmonilära, andra inte. För eam- eller ljudkonstnärer eller musiker som vill fortbilda sig i komposition finns vår 1-åriga kompositionslinje med inriktning mot fri konst.

Vårt viktigaste mål är att du som student ska utveckla ditt eget musikaliska språk utifrån dina individuella förutsättningar. Till ditt förfogande står några av Sveriges mest spännande och kunniga tonsättare och pedagoger.

Välkommen till Gotlands tonsättarskola!

Ljudvågor

Ljudvågor 2015

12-16 maj 2015

Vi har gått på Gotlands Tonsättarskola

“Lyckost! Om jag kunde gå Tonis igen så skulle jag göra det!”
Sofia Jernberg © Jon Edergren
Foto Jon Edergren
"Att få möjlighet att gå på Tonis är en otrolig lyx"
Mattias Petersson foto Marcus Wrangö
Foto Marcus Wrangö
"ta med dig hela din bakgrund in och jobba hårt! gör ett mästerverk!"
Edda Magnason
"Skriv så mycket musik som det bara går och dra nytta av den fantastiska och intima undervisningen."
Matthew Peterson
"alla dessa arbetsintensiva dagar/kvällar/nätter på översta våningen när vi satt sida vid sida och skrev musik. Vi lyssnade och gav varandra kritik, råd och hjälp. Vänner för livet!"
Ida Lundén foto Ulrika Gunnarsdotter
Foto Ulrika Gunnarsdotter
"Gotlands tonsättarskola är en oas med kunskap och inspiration."
Jacob Mühlrad
"Kom ihåg att allt är tillåtet; att du kan skapa precis det du vill. Våga gör det, men våga också vara öppen inför att prova nya saker"
Maja Linderoth
"Vi snackade oavbrutet om ljud, politik och konst under mina två år på Tonis"